Salgsbetingelser

Standardvilkår/regler
Gavekortet kan benyttes på sentre Steen & Strøm-sentre i Norge. Full oversikt over sentrene finner du under «Senteroversikt».  Gavekortet kan brukes i betalingsterminalene i butikkene hvor beløpet trekkes automatisk. Kortet kan brukes i de fleste butikkene på sentrene, med fast unntak av Vinmonopolet og Posten. Steen & Strøm tar forbehold om at ikke alle butikkene på et senter kan motta gavekort til en hver tid. Kortet har en gyldighet på 3 år fra kjøpsdato. Minimumsbeløp pr. gavekort er kr 100,- og maks beløp er kr 5000,-. Kortet kan ikke forlenges, refunderes eller erstattes.

Aktivering av saldo
Alle kortene sendes per post uten aktiv saldo av sikkerhets- og lovmessige grunner. Når man bestiller kortene oppgir man et telefonnummer, som det må ringes fra for å aktivere saldo. Dette gjøres enkelt etter instrukser som følger kortet.
Ved privatbestilling registrer man som regel mottakers telefonnummer slik at mottaker selv kan aktivere kortet når det har kommet frem. Vær derfor nøye med å legge inn rett telefonnummer. Ved bedriftsbestilling legges det inn kun ett telefonnummer som aktiverer alle kortene. Her legger man inn telefonnummer til den som bestiller/er mottaker av forsendelsen.
Saldo på kortet kan sjekkes alle steder der det selges gavekort på senteret, og i de fleste terminalene i butikkene. I tillegg kan man sjekke saldo nett under fanen «Sjekk Saldo». Kortet kan ikke innløses i kontanter, helt eller delvis.

Priser
Standard gavekort koster kr. 10, gavekort med eget design koster kr. 50. Bestiller betaler porto per post. Alle priser i nettbutikken er inkludert mva.

Leveringstid
Bestillingen behandles i løpet av 1-2 virkedager og er hos mottaker innen 8 virkedager.

Ekspedisjonsavgift
Alle bestillinger som kommer til nettbutikken blir bekreftet først via skjermbildekvittering, og endelig ved kvittering som sendes pr. e-post. Kvitteringen inneholder informasjon om bestilte produkter, mengde, pris inkl. mva. og totalsum. Når du har mottatt vår ordrebekreftelse anses bestillingen som bindende.

Betaling og sikkerhet
Betaling foregår via Visa eller MasterCard og kun via kort utstedt i Norge. Betaling kan også gjennomføres med BankAxess og faktura for bedriftskunder. Ved bruk av faktura blir kortene sendt ut når betaling er mottatt hos Steen & Strøm. Om man velger å laste inn eget bilde vil ikke beløpet trekkes før bildet er godkjent. Viser det seg at bildet ikke er godkjent i forhold til gitte retningslinjer vil man motta en beskjed om dette på epost. Ingen bestillinger registreres før man har fått kvittering eller betalt.

Frakt, ekspedisjon og levering
Posten benyttes som transportør. Ekspedisjonsgebyret er inkludert i prisen for eget design, kr. 50. Alle bestillinger sendes som A-post.

Mangler eller feil på forsendelsen
Etter mottak av gavekortet/gavekortene er det ditt ansvar umiddelbart å undersøke om leveransen er i samsvar med ordrebekreftelsen og om det ellers er feil eller mangler i leveransen. Melding om feil og mangler ved produktene må sendes skriftlig via e-post: gavekort@steenstrom.com. Dette må skje innen rimelig tid etter at feilen eller mangelen ble oppdaget.

Vilkår og retningslinjer for valgfri design og bildebruk
Tekniske spesifikasjoner
Størrelsen på bildet kan være maksimalt 5MB, med optimal dimensjon 1050 x 672 pixler, (300 dpi). Minste godkjente oppløsning er 120 dpi. Bildene må være i formatene: jpg og jpeg. Navnet på bildefilen er uvesentlig. Vær oppmerksom på at fargegjengivelsen ikke alltid blir slik som på dataskjermen. Tiden det tar å laste opp bildet er avhengig av hvilken hastighet du har på din internettilgang og størrelsen på bildet. Bildet må dekke hele kortet. Legg merke til hvilket område som er avsatt til bildet. Bilder som er over- eller undereksponert kan refuseres av tekniske årsaker.

Vilkår
1. Steen & Strøm har rett til å avgjøre om ett bilde kan brukes eller ikke (uten å måtte redegjøre for bakgrunnen).
2. Hvis Steen & Strøm ikke godkjenner kortet, vil du som kortinnehaver motta en e-post om dette.
3. Når du som kortbestiller velger bilde på kortet ditt, innestår du samtidig for at du har nødvendig tillatelse til å trykke, distribuere og lagre dette bildet. Ved bruk av personer i motivet innestår du også for at de berørte parter har gitt sin tillatelse til å bruke dette til det aktuelle formål.
4. Du som kortbestiller er ansvarlig for at bildet holder seg innenfor retningslinjene for valgfri design.
5. Du som kortbestiller er ansvarlig for eventuelle klager, søksmål og krav som kan komme i forbindelse med bildebruk. Steen & Strøm er helt uten ansvar i denne forbindelse.
6. Prisen for å designe sitt personlige gavekort ved bruk av valgfri design er kr. 50.
7. Velger man å endre et bilde fra galleriet, står man selv til ansvar for hvordan det vil se ut på kortet.
8. Fargen på trykken og bildet blir ikke alltid slik det ser ut på skjermen. Farger som gull, sølv og platina blir ofte forandret ved trykking.
9. For øvrig gjelder standardvilkår for bruk av gavekort.

Retningslinjer
Vær vennlig å les instruksjoner nedenfor nøye, slik at du vet hvilke bilder som kan brukes og som kan godkjennes. Steen & Strøm har rett til å beslutte at bilde ikke kan benyttes uten begrunnelse for avgjørelsen. Hvert bilde vil bli gjennomgått for å se om det er i samsvar med retningslinjer for bruk av bilde. Følgende retningslinjer gjelder for valgfri design og bildebruk:
1. Bildet kan ikke inneholde mønsterbeskyttelse, kjendiser, artister, tegneseriefigurer eller andre kjente offentlige personer, ei heller logoer som ikke tilhører deg eller din bedrift.
2. Bildet kan ikke ha samfunnsfiendtlig, rasistisk eller religiøst innhold eller budskap.
3. Bildet kan ikke vise personer eller grupper som er involvert i ulovlige eller rasistiske aktiviteter.
4. Bildet kan ikke inneholde telefonnummer, personlige opplysninger, tekster eller web adresser.
5. Bildet kan ikke være provokativt, voldelig, pornografisk eller støtende på annet vis.
6. Bildet kan ikke inneholde nakne voksne eller barn.
7. Bildet kan ikke oppfattes voldelig eller obskønt.
8. Det er ikke lov å bruke bilder underlagt opphavsrett. Steen & Strøm fraskriver seg ethvert ansvar dersom det blir benyttet slike bilder.
9. På bildet kan det ikke være personer uten at disse eksplisitt har godkjent å bli benyttet som bilde på ditt kort.